keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Rantavesissä ja vähän heinikossakin

Tänään on ollut kuumaakin kuumempi päivä, pitkästä aikaan. Hyvä vaan, sillä pari päivää olikin hieman viileämpiä ja sitä myötä myös tylsiää. No töiden päätyttyä pakkasin koiruudet autoon ja otin nokan kohti Hurukselaa. Eli ranta kutsui, itse menin  vain kahlailemaan ja Putte reippaana poikana tuli perässä ihan vapaaehtoisesti, vaikka viimeksi ei tassuakaan kastellut, kuin ehkä vahingossa, kai sitä sitten oli niin kuuma, että vesi paransi sen oloa. No Demo, pieni vauva, joka ei varmasti ikinä ollut nähnyt niin paljoa vettä, ihmetteli ja katseli minua rannalta ulvoen. No vähän aikaa mietittyään ja katseltuaan se ponkaisi korkean ja pitkän loikan ja lösähti matalaan rantaveteen tassuilleen. Demon ilme olisi ollut niin näkemisen arvoinen, se ei tiennyt mitä se tekisi. Vähän aikaa mietittyään se otti samanlaisen loikan rantaan päin, mikä kyllääkin jäi vähän vajaaksi ja taas sitä oltiin nenu edeltä jorpakossa. Loppumatkan rantaan Demo juoksi minkä valtavistä tukkikoivistaan irti vain sai. Demo kyll tuli vielä kahlailemaan Puten kanssa, mutta ihan ihan ihan rantaa pitkin.

Oli kyllä kivaa ottaa aurinkoa ja katsoa kahden märän koiran telmimistä kalliorannalla. Demo sai varmaankin jonkun laakin siitä vedestä, sillä oli se kyllä niin sekaisin. Putte meni 'laiduntamaan' eli syömään kallionkoloista kasvavista ruohotupsuista, ja Demo tiety perässä. Demon työskentely kuitenkin muistutti enemmän kitkemiseltä, kuin niiden syömiseltä. Kai sen piti tehdä asiat samalla tavalla kuin 'isoveli'. Huomaa kyllä että Demo tykkää Putesta, se seuraa sitä melkein joka paikkaan ja tekee kaiken samalla tavalla. Hyvä vaan, sillä Putte on loistava opettaja sille, kunhan ei paria vanhuksen huonoa tapaa opi :) No jossakin vaiheessa minusta, Demosta ja Putesta loppuikin sitten paristot ja meikäläinen kävi ottamaan aurinkoa Puten kanssa ja Demo vielä hetken tutkiskeli paikkoja ja tuli myös meidän viereen loikoilemaan kalliolle. Jossai vaiheessa Demolle taisi tulla pikkuisen lämmin, ja se vaihtoi paikkaansa viereiseen viileään ja varjoisaan heinikkoon, josta sitten myöhemmin kotiin lähdettäessä sen herättelin.

Oli kyllä mukava reissu ja palkitsin pojat koiranmakkaralla. Pikkupojalle annoin koiranmakkara-viilimössöä ja toiselle ihan kunnon könttin. No saa nahdä mitä Demon maha sanoo siihen, sillä poika on tähän mennessä saanut vain turvotettua jahti&vahti pentunappulaa piimänkera, joten joudunko aamulla keräämän löysää täynnä olevia sanomalehtiä lattialta. Tarkoituksena olisi kyllä vähän antaa erilaisia ruokia silloin tällöin jotta sen elimistö tottuu muutoksiin ruokavaliossakin. Putte on elämäns aikana syönyt niin monia eri nappuloita ja makkaroita sun muita pöperöitä, että oksat pois. Putte myös kyllästyy yhteen ja samaan nappulaan suhteellisen nopeasti mikäli sille ei mätä kastikeruokaa sekaan, joten en enää osta isoja kalliita ruokasäkkejä kaappiin notkumaan. Tälläkin hetkellä yksi royalin ja hau haun säkki odottaa sitä kaunista päivää kun ne kelpaisivat herran ruokavalioon.

Tämmöistä kivaa meillä tänään, onkos teidän hauvanne käyneet jo kahailemassa tai uimassa? :)

2 kommenttia:

mami kirjoitti...

Meillä Pontus on oikea himouimari. Alku oli tosin takkuista, pienenä herra ei millään olisi halunnut mennä veteen. Räksytti vaan rannalla, kunnes kerran tajusi homman juonen. Iiris saattaa vähän kahlailla vedessä, jos sille päälle sattuu, mutta uiminen on aina yhtä hirveetä neidin mielestä =)

Essi kirjoitti...

Joo no mi toivon että mun penikasta tulee himo uimari kun olen sellaista aina toivonut :)

Lähetä kommentti